Известие

Collapse
No announcement yet.

Място за монтаж на заден парктроник Алфа 146 фейслифт

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Място за монтаж на заден парктроник Алфа 146 фейслифт

Колеги,
    Моля, който от вас си е монтирал заден парктроник на Алфа 146 фейслифт да каже къде точно го е монтирал.

Мисля да сложа датчиците(в горната част имат лека козирка) в/у черната лайсна на задната броня.

Виждал съм и с монтаж под тази лайсна, но ще трябва да търся сиви датчици(като се боядисат правят проблеми).

Ако към мнението си приложите и снимки ще е супер

Аз имам парктроник слаган е допълнително и датчиците са по средата на бронята,той се закара за задната светлина и като дадеш задна се включва,а устройството дето показва разстоянието е над огледалото за задно виждане
    Алфа Ромео 146 1,6Twin Spark 97година

Comment

Аз също съм с парктроник и съм го сложил точно под черната лайсна.Относно боядисването на датчиците на повечето парктроници от около 60-70 и нагоре лева пише,че може да се боядисват.

Comment

На моя съм си ги боядисал датчиците.
        Просто трябва да се почистят и се боядисват.Няма проблеми и няма какво да се развали или повреди. Външната част е пластмаса,а вътрешната е алуминий.

146 1.6V TS. 147 1.9 JTDmsigpic

Comment

Слагаш ги на най-издаената част на бронята. Все пак идеята е да те предпази от удар, а най-напред би ударил точно най-изпъкналата част.
          The greatest of all scientific hobbies!

Comment

Владо,
            Не ли смущава работата на датчиците като се боядисат?

Първоначално публикувано от vlado_iv Покажи съобщение
            На моя съм си ги боядисал датчиците.
            Просто трябва да се почистят и се боядисват.Няма проблеми и няма какво да се развали или повреди. Външната част е пластмаса,а вътрешната е алуминий.

Comment

Не колега,датчиците са много елементарни вътре от към електроника(На кратко и не е точно обяснение но -2жици и между тях памук). Но все пак,аз свалих сивия цвят и тогава ги боядисах.

Comment

Моя парктроник спря да работи.защото не идва ток до крушките за задната светлина и като не работят те не работи и той,някои има ли някаква идея.....на колата ми датчиците са боядисани отгоре с зелена боя и няма никакъв проблем

Comment

Като за начало си провери датчика за задна - на скоростната кутия отпред.
                  166 2,4JTD 20V Sportronic Edizione collezionisti
                  ex 156 2,4JTD; ex 146ti; ex 145 1,6 boxer

Comment

Проверих го датчика и се оказа,че не работи като дам на късо кабела светва задната и парктроника тръгва.но свети само от дясно,като не свети от ляво и парктроника отчита само от дясно.......До лявата крушка не идва ток ????

Comment

Тези коли имат само 1 лампа(от дясно),а от ляво е лампа (червена)за мъгла!

Comment

При мен и двете лампи са еднакъв цвят....като пускам за мъгла не свети дясната крушка...може да има някъв др проблем там

Comment

Първоначално публикувано от nikit087 Покажи съобщение
                          При мен и двете лампи са еднакъв цвят....като пускам за мъгла не свети дясната крушка...може да има някакъв др. проблем там
                          Дясната е за задна,а лявата е за мъгла или обратно.Не знам точно как беше,но май дясната беше за задна.
                          Alfa Romeo 159 1.9JTDm 16v 150 07г.
                          Alfa Romeo 147 1.6TS 16v 120 01г.

Alfa Romeo 145 1.4TS JUNIOR 16v 103 98г.-ex.
                          Aifa Romeo 156 1.8TS 16v 144 99г. ех.

Comment

Първоначално публикувано от nikit087 Покажи съобщение
                            Проверих го датчика и се оказа,че не работи като дам на късо кабела светва задната и парктроника тръгва.но свети само от дясно,като не свети от ляво и парктроника отчита само от дясно.......До лявата крушка не идва ток ????
                            Колега, това е несериозно... Парктроника взима само захранване от крушката за задна. Ако го вържеш на стоповете, ше работи докато спираш. Виж да не си скапал някой датчик, за да ти отчита само от едната страна.

Лампата за задна е отдясно. Отляво е светлината за мъгла.
                            166 2,4JTD 20V Sportronic Edizione collezionisti
                            ex 156 2,4JTD; ex 146ti; ex 145 1,6 boxer

Comment

Ще ги вида датчиците,като я закарам на еладжия за подгряването на задното стъкло,че немога да разбера защо не идва ток до реотаните.....

Comment

Working...
                              X